O İSİM

Fotoğraf: 2 / 2

Mazlum Kobani bakın kim çıktı Suriye’nin kuzeyiyle ilgili gelişmelerde “Mazlum K’obani” adı sıkça duyulmaya başlandı. Peki t’erörist başı Abdullah Ö’calan’ın ile ilgili “manevi oğlum” dediği kırmızı bültenle aranan bu isim gerçekte kim Türkiye, kırmızı bültenle aranan Y’PG’li t’erörist “Mazlum K’obani” kod adlı Ferhad Abdi Şahin’in “siyasi bir figür

olarak görülmesine tepki işaret ediyor A’BD ve Rusya’dan gelen açıklamalarda ismi ön plana çıkan t’eröristin 1990 senesinde örgüte katıldığı biliniyor

T’erörist başı Abdullah Ö’calan’ın Suriye’de sözde idari işler sorumlusu olan Şahin, 1997’den 2003’e kadar t’erör örgütünün Avrupa’daki aktivitelerinin başında bulundu.

REJİM 5 KEZ HAPSE ATTI

T’erörist, bu tarihten sonra Mahmur Kampına döndü ve burada bir sene aktivite gösterdi. Ardından Suriye rejimi tarafından 5 kez hapse atıldı ve 2009 senesine kadar zamanın büyük bölümünü hapiste geçirdi.

Ardından bölücü t’erör örgütü P’KK’nın operasyonel kollarından olan Halk Savunma Güçleri’nin (HPG) sorumlusu yapılan Şahin’in iç s’avaşın başlamasının ardından Suriye’ye geçti.

A’BD’nin Sözde D’AEŞ’le mücadele adı altında bölgeye binlerce TIR’lık s’ilah ve önemlimat yollamasıyla Şahin, önemli bir güç elde etti. Bu güçle Türkiye sınırının da dahil olduğu Suriye’nin kuzeyi Şahin’in yönetimindeki P’KK Y’PG’nin eline geçti.

1 2

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.