NACİ GÖRÜR UYARDI

Fotoğraf: 2 / 2

Türkiye’yi yasa boğan 7,7 ve 7,6’lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’da büyük yıkımlara namacıyla olan depremlerden sonra bölümde ortaya gelen artçılar yurttaşlarda kaygı yaratmaya devam ediyor.

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür yaşanan tartışmalar üstüne şunları kaydetti:

“İşte ön görü ettiğim gibi, K. Maraş Göksun’da olan deprem artçı mı, yoksa bağımsız bir deprem mi diye tartışıyorlar. Arkadaşlar, şayet bu tartışmayı yapanlar bilim insanı ise yeri medya değil gidip bilim platformlarında tartışsınlar. Yok şayet halk olarak siz tartışıyorsanız amaç yanlış: Doğru olan şu: Göksun ve çevresinden başlayıp Adana havzasına doğru kollara ayrılarak giden DAF bu kesimlerde gerilim yüklenmiş olabilir ve kimi kollar üstünde deprem üretebilir. Halk olarak bize düşen deprem olacak mı, olmayacak mı tartışmasını gerçekleştirmek değil, yönetimlerden emniyetimizin temin edilmesini talep etmek ve deprem dirençli yerleşim alanları amacıyla mücadele etmektir. Sevgiyle”

Görür dün “Arkadaşlar, Adana hep soruluyor. Herkes aynı şeyi yine yine soruyor. Kaygılarınızı anlıyorum ama olası olduğunca insanımıza faydalı olacak, onları doğru yönlendirecek konular üstünde duralım. Maraşta 7,5 deprem yapan Sürgü fayı kırıldı ama onun batı- güneybatı uzanımı olan Sorgun fayı kırılmadı. Bu fay Adana havzasına dallanarak devam ediyor. Maraş, Yumurtalık, Osmaniye ve Ceyhan yörelerinde DAF’ın kolları var. Bu kollar üstüne Maraş ve Gaziantep depremleri gerilim aktarım etmiş olabilir diye yönetimleri uyardık.

Amaç doğru şeyler gerçekleştirmek, yerleşim yerlerimizi deprem dirençli gerçekleştirmek. Bilim hal ne ise onu söyler, istediğimizi, hoşumuza gideni değil. Lütfen insanları suçlamayalım, söylemedikleri şeyi söylemiş gibi yapmayalım bu işleri siyasileştirmeyelim. Gelin hep birlikte deprem konusu ile ilgili insanlarımıza, yöneticilerimize destek olalım, sevgiyle” demiş, bu sabah ise diğer bir dşayetlendirmesinde “Arkadaşlar. Kahramanmaraş, Göksun yöresinde 4,9 deprem oldu. Dün bu yöreyi uyarmıştık. Ama fayın ismini Göksun diyeceğimize hata sonucu Sorgun demişiz. işlemiş olsun” yorumunda bulunmuştu. (Kaynak: Kısa Dalga)

1 2

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.