Akşener

Fotoğraf: 2 / 2

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, İYİ Parti’nin kendi listeleri ile seçime gireceğini ileri sürdü.

“İYİ Parti’nin zayıf bulunduğu yerlerde CHP’nin listelerinden, İYİ Parti’nin kuvvetli bulunduğu yerlerde diğer partilerin de İYİ Parti’nin listelerinden seçimlere gidilmesi üstünde daha evvelce anlaşmaya varılmıştı. Akşener’in itirazı kabul edilmedi. Diğer partiler ortak liste ile girecekler ama İYİ Parti kendi listeleri ile girmeyi tercih edebilir” diyen Selvi, kısacası şunları kaydetti:

“Meral Akşener masaya geri döndü ama toplantıda her şey sütliman olmamış. Akşener ile diğer önderler arasında vakit vakit sert münakaşalar yaşanmış.

Hatta Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın cumhurdiğernı yardımcılığı formülüne karşı çıkan Ali Babacan’la tartışmış. “İstiyorsanız masadan kalkayım” diyen Akşener’i araya giren Davutoğlu yatıştırmış. Masa ikinci kez devrilme riskini bu sayede atlatmış. Ama münakaşa salon dışına taşmış. Bir ara masa gene dağılacak endişesi yaşanmış. Akşener’in, “Yeter” diye bağırması salon dışındaki görevliler doğrulusunda duyulmuş.

AKŞENER’İN ORTAK LİSTE İTİRAZI

Meral Akşener toplantıda yalnızca İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurdiğernı yardımcılığı konusu ile ilgili münakaşaya girmemiş, diğer itirazları da olmuş.

1- Seçimlere ortak milletvekili listeleri ile gidilmesine karşı çıkmış.

Ama diğer partilerin bastırmasıyla Akşener’in önerisi kabul edilmemiş. Ortak liste ile gidilmesi kararı alınmış. Küçük partiler yönünden bu hayati derecede mühim bir konu. Kılıçdaroğlu’nun cumhurdiğernı adaylığını sırf bu amaçla desteklediler. Akşener karşı çıktı diye bundan vazgeçerler mi?

İYİ PARTİ AYRI GİRECEK Mİ

Akşener’in önerisi reddedilmiş ama görünen o ki İYİ Parti kendi listeleri ile seçime girecek. İYİ Parti’nin zayıf bulunduğu yerlerde CHP’nin listelerinden İYİ Parti’nin kuvvetli bulunduğu yerlerde diğer partilerin de İYİ Parti’nin listelerinden seçimlere gidilmesi üstünde daha evvelce anlaşmaya varılmıştı. Akşener’in itirazı kabul edilmedi. Diğer partiler ortak liste ile girecekler ama İYİ Parti kendi listeleri ile girmeyi tercih edebilir. Sanıyorum öyle olacak.

AKŞENER ISRARINI SÜRDÜRMÜŞ

Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın kuvvetli cumhurdiğernı yardımcılığı formülü ile ikna edilip masaya geri döndürüldü. Akşener, toplantıda İmamoğlu ve Yavaş konusu ile ilgiliki ısrarını sürdürmüş. Diğer önderler iki belediye diğernının kendilerinin önüne geçmesine karşı çıkmışlar. Hangi önder seçtirdiği belediye diğernının emri altına girmek ister? Bu siyasetin asli kurallarına aykırı bir öneri.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ FORMÜLÜ

Bakmışlar ki Akşener tekrar masayı devirecek, 12’nci maddede yer alan formülü geliştirmişler. İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurdiğernının ideal gördüğü vakitte ve tanımlanmış görevle cumhurdiğernı muavini olması kararını almışlar. Böylece Akşener, İmamoğlu ve Yavaş’ın kaderini Kılıçdaroğlu’nun iki dudağının arasına teslim etmiş.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLACAĞIM

Liderler cumhurdiğernı muavini olmak amacıyla o masayı kurmuşlar. Sonuçta onların dediği olmuş. 5 önderin cumhurdiğernı muavini olma kararı alınmış. Şimdi geldik en kritik ikinci halkaya.

2- Dün kulislere Akşener’in 5 önder ve iki belediye diğernı ile beraber 7’ye çıkan cumhurdiğernı yardımcılığı modelinden memnun olmadığı haberleri yayıldı. O amaçla cumhurdiğernı yardımcılığı vazifesini kabul etmeyeceği söylendi. Fakat Akşener, Habertürk’te katıldığı bir programda, bütün önderlerin cumhurdiğernı yardımcılığını kabul ettiğini milletvekili adayı olmayacaklarını söyledi. “Cumhurdiğernı atayacak” dedi. Tabi yarın ne olur bilinmez.

1 2

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.