İLK TAŞI ATAN

Fotoğraf: 2 / 2

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitingindeki hadiselera karıştığı teşhis edilen 21 şahıstan 16’sının gözaltına alındığını açıkladı. Soylu gözaltına alınanlardan birinin FETÖ’yle daha evvelce iltisaklı bulunduğunun teşhis edildiğini söyledi. Gözaltına alınan 15 şahıs serbest bırakıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımı ile Erzurum’da evvelceki gün düzenlenen mitingde yaşanan hadiselera dair tahkîkat başlatıldı.

“Gözaltına alınanlardan biri kafamızı karıştırdı”
TV Net yayınına katılan Soylu, tahkîkatya dair şu verileri paylaştı: “Tespit edilen 21 şahıstan 16’sı gözaltına alındı. Bu şekilde bir hır çıkarmaya çalışıyorlar ama Ekrem İmamoğlu devletin gücünü bilmiyor. Planlanan bir vaka var mı? Aniden ilerlemiş vaka mı? Siyaset buna teşnedir. Muhtarlık seçimlerinde bile ani hadiseler çıkabilir. Orada kafamızı karıştıran yalnızca bir şahıs var. Bir eksper çavuş. FETÖ’yle daha evvelce irtibatlı ve iltisaklı bulunduğu teşhis edilmiş.”

Bu şekilde bir mitingin provokasyona açık bulunduğunu açıklayan Soylu, polislerin vakaa araya girmek etmediği söylemlerinin yalan bulunduğunu söyledi.

15 şahıs serbest bırakıldı
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 şüpheli emniyetteki işlemlerinin sonrasında adliyeye sevk edildi.

1 2

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.