EMEKLİLER

Fotoğraf: 2 / 2

Emeklinin gözü intibak ile alakalı yapılacak resmi açıklamalara çevrildi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri intibak amacıyla yasa çıkmasını bekliyor. İntibak yasasının yaşama geçirilmesi halinde emeklilere 1300 lira arasında zam yolu açılması bekleniyor. Konu ile alakalı aramalarda “Emekli maaşına intibak planlamasi yapılacak mı?” sorusuna cevap aranıyor. İşte detaylar…

Emekliler taban maaşlarına oluşturulan 7.500 TL’lik zam ardından gözlerini intibak yasasına çevirdi. 2000’den sonra emekli olanlar intibak zammı amacıyla yeni ilerlemeleri yakından takip ediyor. Milyonlarca emeklinin beklentisi olan intibak, seçim evvel yine gündeme gelmesi bekleniyor. Peki 2023 senesinde emekli maaşına intibak planlamasi yapılacak mı? SGK ve Bağkur emekli maaşına 1300 TL intibak zammı olacak mı? İşte mevzu ile alakalı son ilerlemeler haberimizde…

Milyonlarca emeklinin intibak umudu sürerken, maaşları artıracak yeni planlamaler gündeme geliyor.

Emekli yurttaşların beklediği İntibak yasası ile maaşlara zam yapılması söz hususu olacak.

1- MAKAS KAPANACAK

Türkiye’de emekli maaşı hesabında 3 ayrı formül bulunuyor. En yüksek aylık bağlama seviyesi 2000 senesine kadar olan çalışmalar amacıyla uygulanıyor. Onu, 2000- Eylül 2008 arası izliyor. En düşük aylık bağlama seviyesi ise Ekim 2008’den ardından amacıyla uygulanıyor. Ekim 2008 ardından sigortalılık zamanı uzadıkça, bilhassa asgari ücret üzerinden prim ödeyenlerin bağlanacak maaşında düşüş yaşanıyor.

Şimdi bu karma emekli aylığı hesaplama sistemi yerine tüm zamanları amacıylae alan tek bir emekli aylığı hesaplama düzeneğinin getirilmesi gündemde.

DÜŞMEYECEK, ARTACAK

Milyonlarca bireyin beklediği planlama yaşama geçirilirse, halen çalışanlara emekli olurken bağlanacak maaş yükselecek.

Tek hesaplama sistemiyle bu tablo değişecek. 2008 ardından çalışılan devre uzadıkça maaş düşmeyecek. 2000 evveli ve ardından arasındaki makas kapanacak.

TÜED GENEL BAŞKANI ERGÜN’DEN İNTİBAK TALEBİ!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesinin artırılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, başka taleplerinin de karşılanmasını istedi.

2000 SONRASI SSK VE BAĞ-KUR MAAŞLARINDA 1300 TL ARTIŞ

Daha evvelce 2000 evveli emekli olanlar amacıyla oluşturulan intibak planlamasi ile maaşlarda 350 TL seviyesinde artış yaşanmıştı.

2000 ve ardından emekli olan SSK (4A) ve BAĞ-KUR’lular (4B), aynı prim kazancı ve prim gün saseneyerıyla 2000’den evvelce emekli olanların kendilerinden daha çok emekli maaşı aldıklarını söylüyor.

İntibak yasası ile beraber prim eşitlemesi ile aradaki maaş farklılığının giderilmesi ve maaşlarda 1.300 TL’ye varan artışlar bekleniyor.

EMEKLİYE İNTİBAK YASASI NEDİR?

Eşit prim karşın emekli olunan seneye göre emekli maaşları değişmektedir.

İntibak yasası, 2000 evveli ve 2000 ardından emekli olanların, eşit maaş alacakları planlamayi kapsamaktadır. Kaynak: takvim com tr

1 2

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.