Ουράνιο της Cameco για τη Νέα Εγκατάσταση Εμπλουτισμού του Νέου Μεξικού;

Μάντεψε? Η πρόσφατη έρευνά μας δείχνει ότι το ουράνιο που πρόκειται να εμπλουτιστεί στην προτεινόμενη εγκατάσταση εμπλουτισμού LES/Urenco στην κομητεία Lea του Νέου Μεξικού δεν μπορεί να προέρχεται ούτε από..

Ουράνιο της Cameco για τη Νέα Εγκατάσταση Εμπλουτισμού του Νέου Μεξικού;
Yayınlanma: Güncelleme: 1 views

Μάντεψε? Η πρόσφατη έρευνά μας δείχνει ότι το ουράνιο που πρόκειται να εμπλουτιστεί στην προτεινόμενη εγκατάσταση εμπλουτισμού LES/Urenco στην κομητεία Lea του Νέου Μεξικού δεν μπορεί να προέρχεται ούτε από ιδιοκτησίες ουρανίου στο Νέο Μεξικό ούτε οπουδήποτε αλλού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Καθώς η αναγέννηση της εξόρυξης πυρηνικών/ουρανίου του Νέου Μεξικού ήταν έτοιμη να ξεκινήσει, μπορεί να είχε ήδη συναφθεί μια συμφωνία για τον εμπλουτισμό του ουρανίου που εξορύσσεται σε μια ξένη χώρα. Η Louisiana Energy Services (LES), μέσω του γενικού εταίρου της κοινοπραξίας Urenco Ltd., ενδέχεται να έχει συνάψει συμφωνία με την Cameco Corp, που εδρεύει στον Καναδά. Αυτό το ουράνιο θα προέρχεται από τον Καναδά ή το Καζακστάν;

Σύμφωνα με τον γερουσιαστή της Πολιτείας του Νέου Μεξικού, Carroll H. Leavell, το μετάλλευμα ουρανίου που θα εμπλουτιστεί στις εγκαταστάσεις κοντά στις εγκαταστάσεις Eunice του Νέου Μεξικού θα προερχόταν εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο γερουσιαστής Leavell είπε στη StockInterview, «Το μετάλλευμα ουρανίου θα βγει από το Σασκάτσουαν». Όταν ρωτήσαμε εάν το ουράνιο που θα εμπλουτιστεί στο Νέο Μεξικό θα προερχόταν από τη λεκάνη της Athabasca, μια περιοχή που φιλοξενεί τις πλουσιότερες ποιότητες ουρανίου στον κόσμο και η οποία είναι που βρίσκεται επίσης στο βόρειο Saskatchewan, ο γερουσιαστής Leavell ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν σίγουρος πού ήταν η λεκάνη Athabasca. Μας είπε όμως ότι η Urenco Ltd του ενημέρωσε ότι το ουράνιο προερχόταν από εκείνη την επαρχία του δυτικού Καναδά.

Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι ο παραγωγός ουρανίου μπορεί να είναι η Cameco Corp. Στις 22 Ιουλίου 2002, η Cameco υπέγραψε ένα Μνημόνιο Συμφωνίας με τη LES, μαζί με την Urenco Ltd, τη Westinghouse Electric Company, τη Fluor Daniel και τις θυγατρικές εταιρείες κοινής ωφέλειας των ΗΠΑ: Exelon, Duke και Entergy . Σε μια απάντηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο ερώτημά μας, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Συντονιστής Επικοινωνιών Urenco Ltd με έδρα την Ολλανδία, April Wildegose-Mistry, μας ενημέρωσε ότι η Cameco Corp ήταν μέρος του αρχικού έργου LES. Αποχώρησαν γύρω στο Μάρτιο του 2003 καθώς έπρεπε να επικεντρωθούν σε άλλα επιχειρηματικά ζητήματα.

Ζητήσαμε επίσης να πάρουμε συνέντευξη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Urenco. Ίσως μας ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα. Ένας εμπιστευτικός παράγοντας του κλάδου μας είπε ότι η Cameco δήλωσε τη συνεχιζόμενη υποστήριξή της για την πρωτοβουλία LES αφού αποσύρθηκε ως εταίρος. Ωστόσο, η πρόσφατη εταιρεία κοινής επιχείρησης, Enrichment Technology Company, που ιδρύθηκε από την Areva και την Urenco μπορεί να ανοίξει την πιθανότητα το ουράνιο να προέρχεται επίσης από τα συμφέροντα ουρανίου της Areva στην Athabasca. Η AREVA είναι μια εταιρεία με έδρα το Παρίσι που προσφέρει τεχνολογικές λύσεις για την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας και τη μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να εκνευρίσει περαιτέρω τουλάχιστον έναν νομοθέτη του Νέου Μεξικού. Ο πολιτειακός εκπρόσωπος John A. Heaton από το Carlsbad του Νέου Μεξικού, ο οποίος επίσης συμμετέχει στην Επιτροπή Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Νέου Μεξικού, ήταν ανένδοτος σχετικά με την ανεξαρτησία των ΗΠΑ από ξένες πηγές ενέργειας. Είπε στη StockInterview, «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα περιουσιακά στοιχεία που έχουμε και να μην εξαρτόμαστε από ξένες χώρες. Ανησυχώ πολύ για την εξάρτηση που έχουμε από άλλες χώρες.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο Χίτον μπορεί να έχει μια διπλή εξάρτηση από το εξωτερικό. Όχι μόνο η Urenco Ltd είναι μια ξένη ιδιοκτησία και ελεγχόμενη εταιρεία (μια Ολλανδική/ Βρετανική/Γερμανική κοινοπραξία), αλλά το ουράνιο που θα εμπλουτίζει η εγκατάσταση της στο Νέο Μεξικό θα μπορούσε να προέρχεται από τουλάχιστον μία ξένη πηγή, τον Καναδά. Επειδή το μετάλλευμα ουρανίου μπορεί να προέρχεται από την Cameco, το ουράνιο μιας άλλης χώρας θα μπορούσε να προμηθεύει τις εγκαταστάσεις εμπλουτισμού του Νέου Μεξικού: το Καζακστάν.

Η Cameco σχεδιάζει να ενισχύσει την εξόρυξη ουρανίου σε αυτήν την πρώην σοβιετική χώρα σε επίπεδο που θα μπορούσε να προσεγγίσει την παραγωγή ουρανίου της στη λεκάνη Athabasca. Το Καζακστάν προσχώρησε πρόσφατα στη «Συμμαχία Πούτιν» των χωρών που παράγουν ουράνιο. Στις 22 Ιουνίου, το Καζακστάν υπέγραψε σύμβαση αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την προμήθεια της ρωσικής Tekhsnabexport για την προμήθεια ουρανίου στους Ρώσους μέχρι το έτος 2020. Η Μονάδα Οικονομικών Πληροφοριών του περιοδικού Economist εξέδωσε πρόσφατα μια προειδοποίηση για τη χώρα αυτή.

Ρωτήσαμε τον αναλυτή της βιομηχανίας ουρανίου μας, David Miller, για αυτή τη νέα ανατροπή στην ιστορία LES/Urenco. Ο Μίλερ είναι τριετείς νομοθέτης του Ουαϊόμινγκ, ο οποίος είναι αρχικό μέλος της Επιτροπής Ενέργειας του Ουαϊόμινγκ και παλαιότερο μέλος της Επιτροπής Ενέργειας του Εθνικού Συμβουλίου Πολιτειακών Νομοθετών (NCSL), που τώρα υπηρετεί σε μια επιτροπή σχετική με το NCSL. Ο Μίλερ είναι επίσης πρόεδρος της Strathmore Minerals, μιας εταιρείας που τώρα προωθεί τα ακίνητά της μέσω της διαδικασίας αδειοδότησης στο Νέο Μεξικό. Ο Μίλερ μας είπε: «Η Πολιτεία του Νέου Μεξικού μπορεί να χάσει τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια φορολογικών εσόδων από ενδεχόμενη απόλυση, κατ’ αξία, πωλήσεις και άλλους φόρους που θα πλήρωνε η ​​εγχώρια βιομηχανία για την εξόρυξη ουρανίου στο Νέο Μεξικό. Αντίθετα, το ξένο ουράνιο πληρώνει μηδενικούς φόρους για να εισέλθει στο κράτος για εμπλουτισμό. Με άλλα λόγια, η Cameco ή άλλη μπορεί να έχει δωρεάν φόρους.

Δυσοίωνα, ο Μίλερ κάνει αυτές τις ερωτήσεις: «Το πραγματικό ερώτημα για το Νέο Μεξικό είναι το εξής: Τι συμβαίνει με το μέρος του ουρανίου που δεν πηγαίνει στο εργοστάσιο παραγωγής; Μένει στο Νέο Μεξικό; Αποστέλλεται πίσω στη Ρωσία, το Καζακστάν ή το Σασκάτσουαν; Αυτό μας έδωσε μια παύση για σκέψη. Αφού φύγει από το Νέο Μεξικό, πώς ξέρουμε ότι θα χρησιμοποιηθεί για μη στρατιωτικούς ενεργειακούς σκοπούς; Θα μπορούσε να μεταφερθεί αλλού και να εμπλουτιστεί περισσότερο; Αυτό είναι απλώς εικασίες.

Ο Μίλερ συνέστησε στους νομοθέτες του Νέου Μεξικού να απαιτήσουν το εργοστάσιο LES να τροφοδοτείται με ουράνιο που εξορύσσεται στο Νέο Μεξικό, όχι στον Καναδά ή το Καζακστάν. «Αν συνέβαινε αυτό», έγραψε ο Μίλερ σε ένα email προς εμάς, «χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας εξόρυξης θα δημιουργηθούν σε περιοχές του Νέου Μεξικού που χρειάζονται τη μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη.» Κάποτε ο κορυφαίος παραγωγός ουρανίου στον κόσμο, το Νέο Μεξικό. s Grants Uranium Belt διερευνάται και πάλι από περισσότερες από δώδεκα εταιρείες. Κάποιοι ελπίζουν να επιτρέψουν και να λειτουργήσουν νέα κέντρα παραγωγής ουρανίου στο Νέο Μεξικό. Πιστεύουμε ότι αυτή η τελευταία ρυτίδα θα αφυπνίσει τους νομοθέτες του Νέου Μεξικού και θα τους βοηθήσει να προστατεύσουν τις εξελίξεις στην εξόρυξη ουρανίου στις πολιτείες τους. Ίσως οι ψηφοφόροι τους, που μπορεί να αναζητούν θέσεις εργασίας υψηλότερης αμοιβής, θα το εκτιμούσαν αυτό.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.