Οι διαχειριστές μεγαλύτερων κεφαλαίων δεν είναι απαραίτητα καλύτεροι

Όταν πρόκειται για την επιλογή επενδυτικών κεφαλαίων με κορυφαίες επιδόσεις και εμπιστοσύνης μονάδων, η μεγαλύτερη επωνυμία δεν είναι απαραίτητα καλύτερη. Η επιλογή του λάθος αμοιβαίου κεφαλαίου επενδύοντας σε διαχειριστές κεφαλαίων..

Yayınlanma: Güncelleme: 0 views

Όταν πρόκειται για την επιλογή επενδυτικών κεφαλαίων με κορυφαίες επιδόσεις και εμπιστοσύνης μονάδων, η μεγαλύτερη επωνυμία δεν είναι απαραίτητα καλύτερη. Η επιλογή του λάθος αμοιβαίου κεφαλαίου επενδύοντας σε διαχειριστές κεφαλαίων μεγάλων επωνυμιών θα μπορούσε να κοστίσει ακριβά στους επενδυτές.

Πολλοί επενδυτές πιστεύουν ότι η αγορά από έναν διαχειριστή κεφαλαίων μεγάλης επωνυμίας θα τους προστατεύσει κατά κάποιο τρόπο από την επιλογή ενός αμοιβαίου κεφαλαίου με κακή απόδοση. Οι διευθυντές μεγάλων επωνυμιών προσφέρουν πολλά σπουδαία κεφάλαια, αλλά κάνουν επίσης μάρκετινγκ με άφθονο μπάχαλο. Ακριβώς επειδή ένα αμοιβαίο κεφάλαιο έχει κορυφαίες επιδόσεις, δεν σημαίνει ότι ισχύει για το φάσμα του διαχειριστή αυτού του αμοιβαίου κεφαλαίου. Οι επενδυτές πρέπει να κοιτάξουν πέρα ​​από το εμπορικό σήμα και πιο προσεκτικά το υποκείμενο αμοιβαίο κεφάλαιο.

Οι διαχειριστές μεγαλύτερων κεφαλαίων δεν είναι απαραίτητα καλύτεροι

Τα τελευταία χρόνια, η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου έχει δει μια αύξηση στη δημοτικότητα των επενδυτικών οίκων boutique και, δεδομένου του ιστορικού τους για σταθερή θετική απόδοση, δεν προκαλεί έκπληξη


Τα τελευταία χρόνια,
η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου έχει δει μια αύξηση στη δημοτικότητα των επενδυτικών οίκων boutique και, δεδομένου του ιστορικού τους για σταθερή θετική απόδοση, δεν προκαλεί έκπληξη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι ταξινόμησης μιας μπουτίκ, αλλά σε γενικές γραμμές, οι διαχειριστές κεφαλαίων μπουτίκ ανήκουν σε ανεξάρτητη ιδιοκτησία ή ανήκουν σε εργαζόμενους και είναι σχετικά μικροί σε μέγεθος. Συχνά επενδύουν σε εξειδικευμένους τομείς εξειδίκευσης, αντί να προσπαθούν να είναι όλα τα πράγματα για όλους και να διαχειρίζονται κεφάλαια σε κάθε τομέα.

Πρόσφατα, οι μπουτίκ έχουν πατήσει ακόμη και τις μύτες των μεγάλων εταιρειών όσον αφορά την εξυπηρέτηση πελατών λιανικής. Πέρυσι, οι μπουτίκ ξεπέρασαν τις μεγαλύτερες αντίστοιχές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, καταλαμβάνοντας τις τέσσερις πρώτες θέσεις στην «καλύτερη συνολική κατάταξη διαχειριστών κεφαλαίων». Μεγάλες μάρκες όπως η UBS και η Standard Life υποχώρησαν στην κατάταξη, ενώ οι μπουτίκ Rathbone, Neptune, Dalton και Artemis κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2006 ήταν ανεβαστικό για τους επενδυτές, καθώς εκατομμύρια εξαφανίστηκαν από τις τιμές των μετοχών και τις αγορές


Το τελευταίο τρίμηνο
του 2006 ήταν ανεβαστικό για τους επενδυτές, καθώς εκατομμύρια εξαφανίστηκαν από τις τιμές των μετοχών και τις αγορές. Ωστόσο, οι οίκοι διαχείρισης κεφαλαίων μπουτίκ συνέχισαν να ξεπερνούν τους μεγαλύτερους αντιπάλους τους.

Η απογοητευτική πραγματικότητα για τους περισσότερους ιδιώτες επενδυτές είναι ότι ούτε αυτοί, ούτε σε ορισμένες περιπτώσεις οι χρηματοοικονομικοί τους σύμβουλοι, θα είχαν ακούσει για μερικούς από αυτούς τους σχετικά άγνωστους μικρότερους επενδυτικούς οίκους, και ως εκ τούτου χάνουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες.

Η ίδια προσοχή που ισχύει για τις μεγάλες επωνυμίες θα πρέπει να εφαρμόζεται και σε μεγάλα ονόματα – ή τους λεγόμενους «διαχειριστές κεφαλαίων σταρ»


Η ίδια προσοχή
που ισχύει για τις μεγάλες επωνυμίες θα πρέπει να εφαρμόζεται και σε μεγάλα ονόματα – ή τους λεγόμενους «διαχειριστές κεφαλαίων σταρ». Είναι σοφό να ποντάρετε τα χρήματά σας στη φήμη ενός μεμονωμένου διαχειριστή κεφαλαίων μεγάλων επωνύμων, όταν δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα παραμείνουν;

Η έρευνα δείχνει ότι μόνο το 15% των διευθυντών διοικούν το ίδιο ταμείο για περισσότερα από έξι χρόνια, το 43% για τέσσερα έως έξι χρόνια και το 39% για δύο έως τέσσερα χρόνια. Ομοίως, το 80% των διαχειριστών κεφαλαίων στους 50 κορυφαίους παρόχους κεφαλαίων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εγκαταλείψει τα κεφάλαιά τους τα τελευταία τρία χρόνια. Περίπου το 60% των μάνατζερ μετακινείται λόγω προσφορών από ανταγωνιστές.

Από επενδυτικούς όρους, η εξοικείωση δεν αναπαράγει πάντα το περιεχόμενο


Από επενδυτικούς όρους,
η εξοικείωση δεν αναπαράγει πάντα το περιεχόμενο. Οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθούν πολύ στενά τις επενδύσεις τους και να διασφαλίζουν ότι έχουν στη διάθεσή τους τα εργαλεία για να εντοπίσουν ισχυρές επενδυτικές ευκαιρίες που διαφορετικά θα τους περνούσαν.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.