Βήματα 4 έως 6 οικοδόμησης χρηματοοικονομικής ασφάλειας.

4. Μάθετε να βάζετε στόχους Οι περισσότεροι αυτοδημιούργητοι, επιτυχημένοι επιχειρηματίες και επενδυτές έχουν πετύχει την επιτυχία τους σχεδιάζοντας να το κάνουν. Έχουν θέσει στόχους για τον εαυτό τους και τους..

Yayınlanma: Güncelleme: 253 views

4. Μάθετε να βάζετε στόχους

Οι περισσότεροι αυτοδημιούργητοι, επιτυχημένοι επιχειρηματίες και επενδυτές έχουν πετύχει την επιτυχία τους σχεδιάζοντας να το κάνουν.

Έχουν θέσει στόχους για τον εαυτό τους και τους πέτυχαν. Επενδύουν χρόνο στο διάβασμα και τη μάθηση για τη δημιουργία πλούτου και χαίρονται να μαθαίνουν από τα λάθη και τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων, καθώς και από τις δικές τους. Θέτουν στόχους και συνειδητοποιούν ότι θα είναι πολύ καλύτερα σε θέση να τους πετύχουν εάν εξοικειωθούν με τους τρόπους με τους οποίους ενήργησαν οι άλλοι άνθρωποι και τα πράγματα που έκαναν οι άλλοι για να πετύχουν. Οι πλούσιοι άνθρωποι δημιουργούν πλούτο χρησιμοποιώντας προσεκτικά το εισόδημα που έχουν στη διάθεσή τους προς όφελός τους. Γνωρίζουν ότι το να εργάζονται σκληρότερα και περισσότερες ώρες δεν είναι ο τρόπος για να επιτύχουν οικονομική ελευθερία, αντίθετα πρέπει να αξιοποιήσουν ό,τι έχουν και να το μεγαλώσουν.

Έχοντας έναν στόχο σας δίνει τη δυνατότητα να εστιάσετε τις ενέργειές σας στην επινόηση τρόπων για να τον πετύχετε. Όταν κάποιος παίρνει μια απόφαση και αρχίζει να εστιάζει στην επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου (και ακόμα καλύτερα σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο), το ισχυρό υποσυνείδητο μυαλό πηγαίνει στη δουλειά και αρχίζει να παίζει με ιδέες και να αναπτύσσει στρατηγικές με διάφορους τρόπους για να επιτευχθεί η επιτυχής ολοκλήρωση του ο στόχος.

Όταν βάζετε έναν στόχο τόσο το συνειδητό όσο και το υποσυνείδητό σας αρχίζουν να εργάζονται πάνω σε αυτόν και αρχίζουν να αναπτύσσουν ένα σχέδιο δράσης. Θα αρχίσετε να κάνετε ερωτήσεις στον εαυτό σας σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε για να μπορέσετε να φτάσετε στο στόχο σας. Πολλοί βρίσκουν τους εαυτούς τους να έρχονται με εκπληκτικές ιδέες και λύσεις σε προβλήματα ή εμπόδια που έχουν βρεθεί στο δρόμο για την επίτευξη του στόχου τους. Το υποσυνείδητο είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο. Όσο πιο συχνά υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τον στόχο σας, τόσο περισσότερο το μυαλό σας θα εργάζεται για τρόπους για να τον πετύχετε. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν τις απαντήσεις που τους έρχονται όταν κοιμούνται και ονειρεύονται.

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση μεταξύ του να είσαι πλούσιος και να έχεις υψηλό IQ ή πτυχίο πανεπιστημίου; Αν υπήρχε, κάθε γιατρός και απόφοιτος πανεπιστημίου θα ήταν πλούσιος και όπως δείχνουν οι στατιστικές, οι περισσότεροι από αυτούς καταλήγουν στην ίδια κατάσταση με το 95% του πληθυσμού.

Ο καθορισμός στόχων σάς βοηθά να εστιάσετε την ενέργειά σας στην ανάπτυξη εφαρμόσιμων στρατηγικών. Ο καθορισμός μακροπρόθεσμων στόχων σας βοηθά να δείτε τη μεγάλη εικόνα. Μόλις δείτε τη μεγάλη εικόνα, μπορείτε να αναπτύξετε μικρούς επιμέρους στόχους. Οι δευτερεύοντες στόχοι είναι μικροί απλοί στόχοι που μπορούν να ακολουθηθούν ένα βήμα τη φορά. Όταν επιτυγχάνετε σταδιακά τους δευτερεύοντες στόχους σας, θα πλησιάζετε όλο και πιο κοντά στους κύριους στόχους σας. Οι στόχοι είναι απλά σχέδια για επιτυχία. Λέγεται ότι αν «αποτύχεις να σχεδιάσεις, τότε σκοπεύεις να αποτύχεις». Οι στόχοι σας βοηθούν να διατηρήσετε το κίνητρο. Η προοδευτική επίτευξη των στόχων σας μπορεί να οδηγήσει σε ένα υπέροχο αίσθημα εκπλήρωσης.

5. Μάθετε πώς να κάνετε Προϋπολογισμό.

Ο προϋπολογισμός δεν χρειάζεται να είναι κουραστικός. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ασκήσετε:
Ποια είναι τα εισοδήματά σας. Ποιες είναι οι τακτικές σας έξοδοι και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι όλες οι άλλες δαπάνες σας είναι λιγότερες από το ποσό που απομένει. Αυτό θα σας επιτρέψει να αρχίσετε να αποταμιεύετε και να επενδύετε. Ο προϋπολογισμός σας δίνει τον έλεγχο των οικονομικών σας.

6. Μάθετε για τις επενδύσεις � ιδιαίτερα για τις επενδύσεις σε ακίνητα.

Μάθετε να ερευνάτε την αγορά ακινήτων, ώστε να μπορείτε να αγοράσετε ακίνητα που όχι μόνο θα δώσουν καλή απόδοση ενοικίασης, αλλά θα αποδώσουν επίσης την καλύτερη δυνατή αύξηση κεφαλαίου. Διαβάστε βιβλία επενδύσεων. Διαβάστε αυτοβιογραφίες επιτυχημένων ανθρώπων. Μιλήστε με άτομα που έχουν καταφέρει να κάνουν αυτό που θέλετε να κάνετε. Όσο περισσότερα μαθαίνετε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να αναγνωρίσετε μια καλή επένδυση.

Μάθετε για το αρνητικό, το ουδέτερο και το θετικό gearing � και γιατί το gearing είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο, το οποίο θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε μια βάση πλούτου σε επιταχυνόμενο χρόνο, σε σύγκριση με το εάν επενδύατε μόνο τα δικά σας σκληρά κέρδη.

Μόλις εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας και καταλάβετε γιατί η επένδυση σε ακίνητα είναι ένα τόσο ισχυρό εργαλείο, θα μπορέσετε να ξεκινήσετε τον δρόμο προς την οικονομική ασφάλεια.

Στην Αυστραλία και σε πολλές άλλες χώρες λιγότερο από το 5% του πληθυσμού φτάνει στη σύνταξη ικανό να συντηρηθεί, χωρίς κρατική ή οικογενειακή βοήθεια. Εάν θέλετε να είστε ένας από αυτούς, τότε τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να αρχίσετε να προσπαθείτε προς την οικονομική ασφάλεια.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.