Ανοδική έκθεση έρευνας Cohen σχετικά με την ενέργεια του Ειρηνικού Ασίας στην Κίνα

Μια πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Ανεξάρτητη Ερευνητική Ομάδα Cohen, που ονομάζεται #1 Ανεξάρτητη Ερευνητική Εταιρεία της Wall Street, βαθμολόγησε την Pacific Asia China Energy (TSX: PCE: Other OTC:..

Ανοδική έκθεση έρευνας Cohen σχετικά με την ενέργεια του Ειρηνικού Ασίας στην Κίνα
Yayınlanma: Güncelleme: 1 views

Μια πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Ανεξάρτητη Ερευνητική Ομάδα Cohen, που ονομάζεται #1 Ανεξάρτητη Ερευνητική Εταιρεία της Wall Street, βαθμολόγησε την Pacific Asia China Energy (TSX: PCE: Other OTC: PCEEF) ως Αγορά. Η ερευνητική έκθεση 68 σελίδων έθεσε τρία επίπεδα αποτίμησης ευρείας κλίμακας ως στόχους τιμής για τις μετοχές της PCE για τις παραχωρήσεις μεθανίου με άνθρακα της εταιρείας στην Κίνα. Θεωρήσεις όπως το ευρύ φάσμα των άφθονων αποθεμάτων φυσικού αερίου της Guizhou, οι αναμενόμενες τιμές φυσικού αερίου κατά την περίοδο πρόβλεψης της εταιρείας έρευνας και παράγοντες προεξόφλησης, όπως η υψηλή μεταβλητότητα της τιμής της μετοχής, συμπεριλήφθηκαν στους στόχους τιμών τους.

Οι μετοχές της PCE, που έκλεισαν στα 1,16 C$/μετοχή σε σχεδόν 131.000 μετοχές στις 19 Ιουνίου, έλαβαν μακροπρόθεσμη δίκαιη τιμολόγηση 1,96 C$/μετοχή από την Cohen Research. Αυτή η τιμολόγηση ήταν κάτω από το πιο απαισιόδοξο σενάριο. Το σενάριο χαμηλών περιπτώσεων περιελάμβανε τιμή φυσικού αερίου τόσο χαμηλή όσο 275 δολάρια ανά 1000 κυβικά μέτρα και περιλάμβανε προεξοφλητικό επιτόκιο 25 τοις εκατό στην τιμή της μετοχής. Ο Κοέν ανέφερε επίσης, στην έκθεση, ότι στην τρέχουσα τιμή της αγοράς, το PCE είναι «κατάφωρα υποτιμημένο».

Η Cohen Research έγραψε: «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του σεναρίου Base Case, η ΚΑΕ των πόρων της PACE πέφτει στο εύρος των 5,31 £ 7,83 C$ ανά μετοχή (με συντελεστή προεξόφλησης 20 τοις εκατό).» Κάτω από την πιο αισιόδοξη τιμολόγηση, υποθέτοντας ότι είναι φυσικό. φυσικό αέριο στα 375 δολάρια ανά 1000 κυβικά μέτρα, ο Κοέν στόχευσε τις μετοχές της PCE στα 11,56 δολάρια Καναδά ανά μετοχή. Η Cohen Research χρησιμοποίησε τη μέθοδο που βασίζεται στην Καθαρή Αξία Περιουσιακών Στοιχείων (NAV), η οποία είναι μία από τις πιο αποδεκτές μεθόδους για την εκτίμηση των εταιρειών εξόρυξης.

Η PACE, το ακρωνύμιο του Pacific Asia China Energy και όχι το σύμβολο της μετοχής (που είναι το PCE, που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο επιχειρηματικών συμμετοχών του Τορόντο ή TSX), είναι τυχερός που μία από τις παραχωρήσεις της βρίσκεται στην επαρχία Guizhou της Κίνας. Οι εκτιμήσεις περιγράφουν αυτή την κινεζική επαρχία ότι φιλοξενεί περισσότερο από το 20 τοις εκατό των αποθεμάτων μεθανίου με άνθρακα (CBM) της Κίνας. Τα συνολικά αποθέματα CBM της χώρας έχουν υπολογιστεί ανεξάρτητα ότι υπερβαίνουν τα 31 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

Η PACE ήταν η πρώτη καναδική εταιρεία δημόσιας διαπραγμάτευσης που συμμετείχε στην παραχώρηση παραχωρήσεων CBM από την Κίνα. Η PACE συμμετέχει στο έργο Baotian-Qingshan CBM μέσω της εξ ολοκλήρου θυγατρικής της Asia Canada Energy (ACE). Η κρατική εταιρεία CBM της Κίνας, China United Coalbed Methane (CUCBM), παραχώρησε την παραχώρηση CBM 970 τετραγωνικών χιλιομέτρων τον Σεπτέμβριο του 2005 στην ACE. Η παραχώρηση Baotian-Qingshan βρίσκεται στην πλούσια σε CBM επαρχία Guizhou.

Τα επίπεδα Cohen Research NAV επιβεβαιώνουν αυτό που περιμέναμε. Νωρίτερα φέτος, είχαμε αναφέρει την αξιολόγηση της Sproule International για την ιδιοκτησία Baotian-Qingshan. Την 1η Μαρτίου, η PACE είχε δημοσιεύσει τρία σενάρια που παρουσιάστηκαν στην τεχνική έκθεση που κατέθεσε ο Sproule. Το χειρότερο σενάριο για το ακίνητο έδειξε 504 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια για τρεις ραφές άνθρακα. Το σενάριο μεγάλου όγκου περιπτώσεων για επτά ραφές άνθρακα έφτασε τα 11,2 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια. Η εκτίμηση του Sproule, που ονομάζεται «όγκος της πιο πιθανής περίπτωσης» υπολόγισε τα 5,2 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια. Ορισμένοι αναλυτές έχουν αποτιμήσει κάθε τρισεκατομμύριο κυβικά πόδια φυσικού αερίου σε κεφαλαιοποίηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων Καναδά.

Αυτή η αποτίμηση δεν περιλαμβάνει την άλλη παραχώρηση CBM της PACE στην Κίνα, το έργο Huangshi, όπου η εταιρεία ξεκίνησε τη γεώτρηση δοκιμαστικών φρεατίων στα μέσα Μαΐου. Ούτε αυτό περιλαμβάνει τη συνεργασία της εταιρείας με την Mitchell Drilling Services of Australia για την αποκλειστική χρήση του συστήματος Dymaxion της εταιρείας γεώτρησης στην Κίνα. Πήραμε συνέντευξη από τον Nathan Mitchell, πρόεδρο της εταιρείας γεώτρησης, ο οποίος ήταν αισιόδοξος και ενθουσιασμένος για την κοινοπραξία της εταιρείας του με την PACE και ανυπομονούσε να επεκτείνει τις εργασίες γεώτρησης στην Κίνα.

Ο Μίτσελ μας είπε, κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης, η τεχνολογία της εταιρείας γεώτρησης του κατέστησε δυνατή την εξόρυξη αερίου για περίπου 1,25 δολάρια ΗΠΑ ανά mcf. Αυτό θα βοηθούσε να γίνει το δυνητικά «μη οικονομικό» αέριο πιο οικονομικό σε ένα πολύ απαισιόδοξο σενάριο. Τα έσοδα από άλλους που χρησιμοποιούν το σύστημα Dymaxion στην Κίνα θα εισρέουν στα ταμεία τόσο της PACE όσο και της Mitchell. Προφανώς αυτή η κοινοπραξία προχωρά. Στις 8 Ιουνίου, η PACE ανακοίνωσε ότι διόρισε έναν διαχειριστή χώρας για την κοινή επιχείρηση, γράφοντας, «κ. Ο Pacey θα επιβλέπει όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων κοινοπραξίας στην Κίνα, καθώς η Joint Venture Company προετοιμάζεται να αναπτύξει το ιδιόκτητο Dymaxion Surface to In-seam Drilling System της Mitchell Drilling Contractors Pty Ltd αργότερα φέτος.

Η Cohen Research προειδοποίησε για τα αρνητικά της δημιουργίας μιας υποθετικής Bear Case για τα έργα της PACE. Η ερευνητική ομάδα έγραψε: «Η εμπορική βιωσιμότητα δεν έχει ακόμη αποδειχθεί.» Η έκθεση επισήμανε επίσης ότι οι τεχνικές μελέτες ήταν ανεπαρκείς για την «ακριβή αξιολόγηση της ποιότητας του CBM» που θα εξαχθεί. Η τρέχουσα γεώτρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και στις δύο παραχωρήσεις CBM. Στις 12 Ιουνίου, η PACE ανέφερε, «Τα δεδομένα εκρόφησης πρώιμου σταδίου από 12 δείγματα δείχνουν μια σειρά περιεχομένων αερίων μεταξύ 105 και 407 scf/t (3,3 έως 12,7 m3/t) μετά από 4 έως 19 ημέρες δοκιμών. Αυτές οι τιμές θα ξεπεραστούν καθώς η εκρόφηση δεν θα ολοκληρωθεί για αρκετές εβδομάδες.�

Η εταιρεία εμφανίζεται στον σωστό δρόμο και εκδίδει τακτικές εκθέσεις προόδου, οι οποίες είναι ενθαρρυντικές. Καθώς η PACE προχωρά στην τελική της γεώτρηση στην επαρχία Guizhou, και καθώς η τιμή του φυσικού αερίου ανακάμπτει, υποπτευόμαστε ότι η Cohen Research θα είναι ικανοποιημένη με τους στόχους τιμών της, όπως και οι μέτοχοι της Pacific Asia China Energy.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.